dinsdag, 23 juli 2019 10:54 Gepubliceerd in Nieuws

Als PV lid kun je met 15% korting terecht bij O‘panuozzo & pizzeria in Utrecht.  “O’ panuozzo” , in het Napolitaans, is een overheerlijk broodje gemaakt met van pizzadeeg en wordt gebakken uitsluitend in de traditionele houtoven. Dit krokante broodje is ideaal om te eten als lunchmaaltijd maar ook als tussendoortje (streetfood). Je kunt de panuozzo laten beleggen met vleeswaren, groente, vis… of eigenlijk met alles wat je maar lekker vindt. We hopen dat je gauw gaat genieten van deze gastronomische ‘verrassing’ met PV korting. De korting is geldig voor maximaal vier personen per voucher. O`Panuozzo heeft twee vestigingen in Utrecht: Voorstraat 34 en Mariastraat 35. PV-leden kunnen de voucher opvragen bij de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

donderdag, 20 juni 2019 08:31 Gepubliceerd in Nieuws

Van de in totaal zeven wedstrijden verloor het VWS-volleybalteam er maar eentje op het door V&J georganiseerde interdepartementale volleybaltoernooi. Dat was tegen BUZA 2 in de voorronde (15-24). Dit was beslist geen schande want dit team won het 29e editie van dit toernooi. De overige twee wedstrijden in de voorronde tegen V&J en Binnenskamers werden ruimschoots gewonnen met respectievelijk 32-16 en 36-15. Het VWS ontwikkelde gaandeweg ook een heuse VWS-yell. In de finale poule om de tweede plaats moesten de VWS' ers tweemaal aantreden tegen BZk-ICT en I&W-RWS, zeg maar uit en thuis. De eerste twee werden nipt gewonnen met 21-20 en 21-19. In de returns nam VWS meer afstand: 24-19 en 25-17. Voor de teambuilding bracht het team voorafgaand aan het toernooi het traditionele bezoek aan de Chinees. Het team wist zich gesteund door een aantal; luidruchtige supporters. Zoals ieder jaar sponsorde VWS de poedelprijs. De zogenaamde ' blij dat ik speel prijs' ging dit jaar naar het team Binnenskamers van de Tweede Kamer. Zij deden voor het eerst mee en beloofden er volgend jaar weer bij te zijn. Net zoals VWS natuurlijk! Klik hier voor een uitgebreide fotoreportage.

zondag, 26 mei 2019 20:18 Gepubliceerd in Nieuws

Het team Gewes Utreg won afgelopen vrijdag de 31e VWS-sportdag met 188 punten. Tweede werd het team Parodi van de directie I. Als de derde eindigde het team Spuiters en Slikkers van Sport/VGP. Beide teams hadden 180 punten net als het team van FEZ. Maar een snellere tijd gaf de op de hindernisbaan gaf de doorslag. Helaas was er tijdens de prijsuitreiking een Babylonische spraakverwarring bij de jury en ging de beker voor de tweede plaats naar DUS I. Dit is inmiddels rechtgezet.

Het thema van deze dag was Rembrandt en de Gouden Eeuw en werd in stijl geopend door de SG als kapitein Frans Banning Cocq. Gelukkig verliep deze zonnige dag met geen ernstige blessures. Dit jaar waren er voor het eerst geen lunchpakketten maar een buffet. Dat was even wennen voor zowel de deelnemers als de organisatie.

Spel 8: Hamertje Tik is uiteindelijk uit de puntentelling gehaald, omdat het niet jureerbaar was. De deelnemers vonden het echter zo leuk dat de organisatie besloten heeft het spel toch de hele dag te laten doordraaien.

Na afloop was er een Italiaans buffet gevolgd door een swingend optreden van Licks en Brains. Kijk in de Galary voor een fotoreportage (met dank aan Myrna Jansen). Ook staat er een impressie op de facebookpagina van de PV. Hieronder vind je de complete einduitslag.

vrijdag, 05 april 2019 11:06 Gepubliceerd in Nieuws

Het team 'Komt dat schot' verpletterde in de finale het team 'Automatties' met 7-2. Daarmee ging het combinatie team van Financiën/Rijksvastgoedbedrijf met de SG-wisseltrofee naar huis. In de troostfinale was Zon mw met 4-2 te sterk voor Gerald&Sons (UBR/HIS). Er deden tien teams mee aan het toernooi, verdeeld over twee poules. Waarna kruisfinales volgden. De sfeer was fanatiek doch zeer sportief. Dit mede door het goede fluiten van Jacob Schot en Roy Bidesi. Gelukkig bleef de fysieke schade tot enkele kneuzingen beperkt. Klik hieronder voor de complete uitslag. De fotoreportage volgt zsm in de galerij.

woensdag, 13 februari 2019 12:22 Gepubliceerd in Nieuws

Met slechts 10 fouten won Iris Hensel de vierde editie van het Groot Dictee der Ambtenaren. Dit is ruim boven het gemiddelde van 37,96 fout p.p. Verrast nam de vertaalster van het ministerie Buitenlandse Zaken twee kookboeken in ontvangst uit handen van DG Rijksvastgoedbedrijf Annet Bertram. Een uitzonderlijke prestatie want Iris is van oorsprong Duits: "25 jaar geleden kwam ik voor deze baan vanuit Constanz (bij de Bodensee) naar Nederland en ik zoek vaak dingen op".  "Bovendien heb ik drie tieners die mij scherp houden op taalniveau". "En ja koken, daar bak ik niks van", besluit Iris lachend. Onze eigen minister Hugo de Jonge las voor: "Ik ben zelf onderwijzer geweest, maar dit is een marteling en ik vind alle deelnemers erg moedig". De personeelsverenigingen van VWS en diverse ministeries organiseerden op 12 februari voor de vierde keer het evenement. Ook de Tweede Kamer, de Algemene Rekenkamer en de Raad van State waren aanwezig. Alleen het ministerie van defensie was afwezig, maar presentator Guido Rijnja (AZ) kondigde aan dat daar een diepgaand onderzoek naar komt.

Bijna honderd collega’s zetten zich aan de tekst, die werd voorgedragen door minister Hugo de Jonge (VWS). Hij verkneukelde zich zichtbaar om de zinnen die speechschrijver Jan Walravens van het ministerie van AZ aan het papier had toevertrouwd. Na eerdere dictees over zwarte piet, renovatie van het Binnenhof en het formatieproces stond dit keer het Nationaal Preventieakkoord centraal. ‘Wat een beproeving’, verzuchtte de minister, die geduldig zinnen herhaalde als ‘Volgens sommigen getuigt het van een tenhemelschreiende ivorentorenhouding, on-Nederlandse betutteling en verplicht montignaccen’. Met een bemoedigende knipoog: ‘De toekomst is aan chiazaadburgers- en speltbroodetende fitgirls en -boys, die hun hand niet omdraaien voor honderd squats of push-ups.  ‘Volgend jaar weer?’, klonk het voorzichtig tijdens de borrel, waarbij met genoegen de laatste zin werd aangehaald: ‘Om het in jip-en-janneketaal te zeggen: dat is toch appeltje-eitje’. Alle foto's volgen z.s.m.. De volledige dicteetekst vind je onder dit bericht.

zondag, 27 januari 2019 13:36 Gepubliceerd in Nieuws

Het team Spare Ribs & Strike Ijzers van het CIBG won vrijdag 25/1 het 18e VWS-bowlingtoernooi met 1441 punten. De tweede plaats was ook voor het CIBG met 1319 punten voor het team !@#$%. De derde plek ging naar Lets roll 3 van de ADR. De beste bowlster zat in het winnende team: Mies met 335 punten. Amresh uit het team Suri-bowlers (Scanstraat) was de beste bowler met 341 punten. Tweehonderd bowlers verdeeld over 37 teams bonden met elkaar de strijd aan. Klik hieronder voor de complete einduitslag. Een fotorapportage vind je in de Galery (met dank aan Henk Batens).

donderdag, 29 november 2018 18:33 Gepubliceerd in Actueel

Goof Buijs, voorzitter van de PV, overhandigde onlangs de cheque ad € 500,- aan Mirjam Nobel, coördinator van het Jacobshospice in Den Haag. Dit was de opbrengst van de PV-boekenmarkt van vorige week. De PV dankt iedereen die spullen heeft ingeleverd (en dat waren er veel dit jaar) alsook de VWS'ers en SZW'ers die op hun beurt weer boeken, cd's en/of Dvd's kochten.

Mirjam Nobel was heel blij met de opbrengst: Wauw, wat geweldig! Het hospice, waar zes personen in hun terminale fase verblijven, kan het geld heel goed gebruiken. Een enthousiaste Mirjam vervolgt: " In 2019 zullen we een grondige renovatie ondergaan en daarvoor moeten we minstens 3 maanden dicht. We houden grotendeels zelf onze broek op middels fondsen en donaties. We krijgen een deel subsidie van VWS op basis van onze ‘in- en uitstroom’. Dat bedrag is sinds kort gelukkig geïndexeerd en de palliatieve zorgsector heeft een enorme hoeveelheid extra geld gekregen. Voor ons geldt dat hoe meer mensen we kunnen opnemen en overlijden bij ons, des te meer geld wij krijgen". Mirjam legt verder uit:" Omdat we dus vanwege de grondige renovatie dicht moeten, zullen we in 2019 minder instroom hebben en dit zal invloed hebben op de hoogte van onze subsidie. Tot nu toe hebben we vernomen dat er geen ondersteunende regeling is om het financiële gat dat er gaat vallen op te vangen. De renovatie zal naar schatting ruim € 500.000 bedragen exclusief allerlei voortkomende kosten. Wij zijn de personeelsvereniging van VWS en alle medewerkers erg dankbaar voor dit initiatief en de donatie".

zondag, 18 november 2018 18:50 Gepubliceerd in Actueel

Met 66 punten eindigden de teams van The spiders from Mars (IGJ) en FEZ Domino (FEZ) ex aequo op de eerste plaats en deelden de prijzen samen. Het was trouwens ex aequo wat de klok sloeg bij de 19e VWS-popmuziekquiz. De derde plaats ging namelijk naar de teams van MEVA, IGJ en SZW. doe-re-Me-Va-solanen-völlig-losgelöst, TopBOB en Slechts op Bezoek haalden ieder 58 punten. Ook de zesde plaats werd door twee teams gedeeld met 56 punten. Onderaan dit bericht vind je de complete uitslag.

De beeldfragmenten liepen uiteen van 2018 tot de zestiger jaren. Natuurlijk ontbraken Charles Aznavour en AVICII niet. Ook was er plek voor Nederlandstalige fragmenten: André Hazes, Ramses Shaffy en Liesbeth List. Er was nog meer Nederlandse inbreng van met name Tiësto en Armin van Buuren. Pearl Jam mocht deze 19e editie van de VWS-popmuziekquiz afsluiten. Een fotoreportage (met dank aan Henk Batens) staat op deze site in de galery.

donderdag, 04 oktober 2018 11:41 Gepubliceerd in Actueel

Maandag 8 oktober was het eindelijk zo ver: het VWS-Bedrijfshockeyteam speelde haar eerste wedstrijd! In een prachtig wit- roze tenue namen wij het op tegen het team van BMW.
Het was een leuke en spannende wedstrijd. Met maar liefst 18 man en vrouw sterk, stonden we op het veld. We begonnen met een mooie 1-0 voorsprong, daarna werd het 1-1, we kwamen weer op 2-1 voor en net voor de rust kwam de tweede gelijkmaker. Na de rust scoorde BMW en bezorgde ons een achterstand, maar we lieten ons niet uit het veld slaan, een derde gelijkmaker! Helaas maakte BMW er uiteindelijk 4-3 van. Maar dat mocht de pret niet drukken. Er wordt nog een keer getraind en dan zijn we er op 5 november helemaal klaar voor om te winnen van AstraZeneca. Met een drankje in de hand en al het enthousiasme en de gezelligheid, konden we niet meer dan tevreden zijn met onze eerste wedstrijd!  Heb je ook belangstelling? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. dan.

zondag, 28 oktober 2018 12:22 Gepubliceerd in Homepage Nieuws

Werk jij bij VWS, brouw je zelf bier en zou je mee willen doen aan een VWS-brede proeverij, meld je dan bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., coördinator PV.

Je kunt je aanmelden voor de workshop Decoupage voor beginners en voor rondleidingen in het Vredespaleis en/of de tuin. Verder kun je via het RIVM mee vissen op Brasem in Breukelen (6/9) en je nog steeds opgeven voor het interdepartementaal golftoernooi (27/9). In Utrecht kun je via de PV terecht voor 15 % korting bij pizeria O`Panuoza. Verder kun je via de PV met korting naar the live at the beachconcerten, met onder meer Keane (7/9) en naar de Ek-Kwalificatiematch Nederland-Estland (19/11). Ook is er een nieuwe kortingslijst voor de Boerderij met onder meer The Osmonds, Saga en Abba Fever. De PV heeft de kortingsregeling met OAD verlengd. Als PV lid krijg je nu op alle reizen zeven procent korting. Ook is er een mooie korting ad €6,50 voor de Tinadagen in september en een nieuwe kortingslijst voor concerten in de Boerderij. Naast al deze kortingen kun je ook met korting naar de meeste dierentuinen en pretparken in Nederland (de Efteling zit niet in ons pakket)

De PV is ook AVG proof met aangepaste aanmeldingsformulieren en haar privacyverklaring, links onder op deze pagina.

 

 

UA-76827929-1