Geen komend evenement!
maandag, 16 maart 2020 11:54 Gepubliceerd in Homepage Nieuws
 
Hoi,
 
Ook al zullen wij het voortaan zonder Paul moeten doen, de PV gaat door. We zijn hard bezig om de zaak weer vlot te trekken. Gisteren was de CPC-loop. Onze felicitaties aan al degenen die hem hebben gelopen en uitgelopen.
 
De VWS-sportdag is dit jaar weer bij Velo in Wateringen. De datum is 15 mei; zet hem vast in je agenda. Binnenkort volgt meer informatie.
 
Ook hebben we (groeps-) kaarten voor het North Sea Jazz-festival in Ahoy. Helaas is het ons alleen gelukt om voor vrijdag en zondag kaarten te krijgen. De prijs per dag is € 95,-  en daarin is het vervoer vanaf VWS naar Rotterdam per bus al meegenomen. 
 
Heb je interesse, stuur een mail naar Dienstpostbus Personeelsvereniging VWS of loop even langs bij de kamer van de PV op de begane grond onder de roltrappen.
 
De Personeelsvereniging
donderdag, 12 december 2019 13:33 Gepubliceerd in Actueel

Vice voorzitter Henk Baars van de voedselbank Haaglanden ontving uit handen van PV-voorzitter Goof Buijs de PV-cheque ad € 750,-, zijnde opbrengst van de onlangs gehouden boekenmarkt. Ernaast staat Frank Lentz die de vrijwilligers coördineert. Het geld is zeer welkom. Henk: "Aan vaste lasten zijn we zo'n € 300.000,- per jaar kwijt, terwijl we aan subsidie van de diverse gemeenten slechts € 75.000,- ontvangen. De rest dekken we met giften,  deze gift is dan ook meer dan welkom. Dus veel dank namens ons aan jullie van VWS".

Met ruim 150 vrijwilligers zorgt de voedselbank Haaglanden ervoor dat wekelijks ruim 1.850 huishoudens in de regio Haaglanden een voedselpakket krijgen. Het zijn mensen die door omstandigheden onder de armoedegrens leven. Om hen van extra voeding te voorzien wordt voedsel geschonken door landelijke en lokale leveranciers, naar het distributiecentrum getransporteerd, opgeslagen, ingepakt in voedselpakketten en verspreid onder de 24 uitdeelpunten in de regio Den Haag, Rijswijk en Zoetermeer. De voedselbank is trouwens nog op zoek naar vrijwillige handjes, maar niet op het niveau van pakketten klaarmaken. Heb je dus wat tijd over en belangstelling, kijk dan even in hun vacaturebank.

zondag, 24 november 2019 18:30 Gepubliceerd in Actueel

Na de 1e VWS Pubquiz won het team FEZ domino ook de 20e editie van de VWS-Popmuziekquiz (60 ptn). De tweede plek was voor het team TZT (team zonder titel van F&Z/Z/I-beleid. Op een gedeelde derde plaats eindigden de teams van DUSI. Zestien teams namen deel aan de 'muzikale' striid. Het was weer een quiz met een hoog niveau met clips van alle tijden.Het fotoverslag staat in de galerij en onder dit bericht de complete einduitslag.

maandag, 14 oktober 2019 14:23 Gepubliceerd in Actueel

Donderdag 10 oktober won het team BTwters (FEZ) met miniem verschil de eerste VWS-pubquiz. Zij versloegen het team 'Zalige onwetendheid' (SZW) met slechts een half punt (63 en 62,5 punt). Het brons was uiteindelijk voor team Beter Dan Forever Young van de Directie Jeugd met 57 punten. Zij versloegen in een nipte sprint voor plek 3 BJ and His Angels van de Directie WJZ. Dat laatste team had overigens veruit de fraaiste outfits. De poedelprijs was voor 'Rozijnen en krenten2' (CIBG). Maar liefst 33 teams (en in totaal zo’n 175 quizzers) hadden zich op deze herfstige avond in het gezellige bedrijfsrestaurant gemeld voor deze concernbrede activiteit, inclusief RIVM, IGJ, SCP en CIBG. Maar ook teams van AZ en SZW vonden hun weg naar deze meer dan geslaagde nieuwe activiteit van de PV samen met JongVWS. Met dank aan Vincent Theunisssen en het  quizteam van Flaming Moose.

In acht rondes werden de deelnemende teams getest op alle vormen van kennis. Van Meghan Markle en de Kerkstraat tot Sharpiegate en van de Griekse wetgever Draco (juist ja, die van de Draconische wetten) en Professor Barabas tot Schiermonnikoog. Veel verrassende weetjes en oh ja-momenten passeerden de revue. Er werd stevig gevloekt als een doorgestreept antwoord toch het goede bleek te zijn. Er werd flink gejuicht als een gokje toch juist bleek. Eén vraag wist geen enkel team: De oorsprong van de Algemene Rekenkamer als Hoge College van Staat ligt in 1447 toen de Bourgondische hertog Philips de Goede in Den Haag een Rekenkamer liet inrichten. De Raad van State (het meest gegeven antwoord) werd pas in 1531 opgericht door Keizer Karel V. De Rekenkamer is daarmee het oudste van de zes eerbiedwaardige colleges die Nederland telt.

De complete einduitslag vind je onder dit bericht en klik hier voor het fotoverslag (met dank aan Henk Batens). De PV hoopt iedereen volgende maand weer te mogen begroeten bij de al weer 20e editie van de VWS-muziekquiz!!

 

dinsdag, 23 juli 2019 10:54 Gepubliceerd in Nieuws

Als PV lid kun je met 15% korting terecht bij O‘panuozzo & pizzeria in Utrecht.  “O’ panuozzo” , in het Napolitaans, is een overheerlijk broodje gemaakt met van pizzadeeg en wordt gebakken uitsluitend in de traditionele houtoven. Dit krokante broodje is ideaal om te eten als lunchmaaltijd maar ook als tussendoortje (streetfood). Je kunt de panuozzo laten beleggen met vleeswaren, groente, vis… of eigenlijk met alles wat je maar lekker vindt. We hopen dat je gauw gaat genieten van deze gastronomische ‘verrassing’ met PV korting. De korting is geldig voor maximaal vier personen per voucher. O`Panuozzo heeft twee vestigingen in Utrecht: Voorstraat 34 en Mariastraat 35. PV-leden kunnen de voucher opvragen bij de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

donderdag, 20 juni 2019 08:31 Gepubliceerd in Nieuws

Van de in totaal zeven wedstrijden verloor het VWS-volleybalteam er maar eentje op het door V&J georganiseerde interdepartementale volleybaltoernooi. Dat was tegen BUZA 2 in de voorronde (15-24). Dit was beslist geen schande want dit team won het 29e editie van dit toernooi. De overige twee wedstrijden in de voorronde tegen V&J en Binnenskamers werden ruimschoots gewonnen met respectievelijk 32-16 en 36-15. Het VWS ontwikkelde gaandeweg ook een heuse VWS-yell. In de finale poule om de tweede plaats moesten de VWS' ers tweemaal aantreden tegen BZk-ICT en I&W-RWS, zeg maar uit en thuis. De eerste twee werden nipt gewonnen met 21-20 en 21-19. In de returns nam VWS meer afstand: 24-19 en 25-17. Voor de teambuilding bracht het team voorafgaand aan het toernooi het traditionele bezoek aan de Chinees. Het team wist zich gesteund door een aantal; luidruchtige supporters. Zoals ieder jaar sponsorde VWS de poedelprijs. De zogenaamde ' blij dat ik speel prijs' ging dit jaar naar het team Binnenskamers van de Tweede Kamer. Zij deden voor het eerst mee en beloofden er volgend jaar weer bij te zijn. Net zoals VWS natuurlijk! Klik hier voor een uitgebreide fotoreportage.

zondag, 26 mei 2019 20:18 Gepubliceerd in Nieuws

Het team Gewes Utreg won afgelopen vrijdag de 31e VWS-sportdag met 188 punten. Tweede werd het team Parodi van de directie I. Als de derde eindigde het team Spuiters en Slikkers van Sport/VGP. Beide teams hadden 180 punten net als het team van FEZ. Maar een snellere tijd gaf de op de hindernisbaan gaf de doorslag. Helaas was er tijdens de prijsuitreiking een Babylonische spraakverwarring bij de jury en ging de beker voor de tweede plaats naar DUS I. Dit is inmiddels rechtgezet.

Het thema van deze dag was Rembrandt en de Gouden Eeuw en werd in stijl geopend door de SG als kapitein Frans Banning Cocq. Gelukkig verliep deze zonnige dag met geen ernstige blessures. Dit jaar waren er voor het eerst geen lunchpakketten maar een buffet. Dat was even wennen voor zowel de deelnemers als de organisatie.

Spel 8: Hamertje Tik is uiteindelijk uit de puntentelling gehaald, omdat het niet jureerbaar was. De deelnemers vonden het echter zo leuk dat de organisatie besloten heeft het spel toch de hele dag te laten doordraaien.

Na afloop was er een Italiaans buffet gevolgd door een swingend optreden van Licks en Brains. Kijk in de Galary voor een fotoreportage (met dank aan Myrna Jansen). Ook staat er een impressie op de facebookpagina van de PV. Hieronder vind je de complete einduitslag.

vrijdag, 05 april 2019 11:06 Gepubliceerd in Nieuws

Het team 'Komt dat schot' verpletterde in de finale het team 'Automatties' met 7-2. Daarmee ging het combinatie team van Financiën/Rijksvastgoedbedrijf met de SG-wisseltrofee naar huis. In de troostfinale was Zon mw met 4-2 te sterk voor Gerald&Sons (UBR/HIS). Er deden tien teams mee aan het toernooi, verdeeld over twee poules. Waarna kruisfinales volgden. De sfeer was fanatiek doch zeer sportief. Dit mede door het goede fluiten van Jacob Schot en Roy Bidesi. Gelukkig bleef de fysieke schade tot enkele kneuzingen beperkt. Klik hieronder voor de complete uitslag. De fotoreportage volgt zsm in de galerij.

woensdag, 13 februari 2019 12:22 Gepubliceerd in Nieuws

Met slechts 10 fouten won Iris Hensel de vierde editie van het Groot Dictee der Ambtenaren. Dit is ruim boven het gemiddelde van 37,96 fout p.p. Verrast nam de vertaalster van het ministerie Buitenlandse Zaken twee kookboeken in ontvangst uit handen van DG Rijksvastgoedbedrijf Annet Bertram. Een uitzonderlijke prestatie want Iris is van oorsprong Duits: "25 jaar geleden kwam ik voor deze baan vanuit Constanz (bij de Bodensee) naar Nederland en ik zoek vaak dingen op".  "Bovendien heb ik drie tieners die mij scherp houden op taalniveau". "En ja koken, daar bak ik niks van", besluit Iris lachend. Onze eigen minister Hugo de Jonge las voor: "Ik ben zelf onderwijzer geweest, maar dit is een marteling en ik vind alle deelnemers erg moedig". De personeelsverenigingen van VWS en diverse ministeries organiseerden op 12 februari voor de vierde keer het evenement. Ook de Tweede Kamer, de Algemene Rekenkamer en de Raad van State waren aanwezig. Alleen het ministerie van defensie was afwezig, maar presentator Guido Rijnja (AZ) kondigde aan dat daar een diepgaand onderzoek naar komt.

Bijna honderd collega’s zetten zich aan de tekst, die werd voorgedragen door minister Hugo de Jonge (VWS). Hij verkneukelde zich zichtbaar om de zinnen die speechschrijver Jan Walravens van het ministerie van AZ aan het papier had toevertrouwd. Na eerdere dictees over zwarte piet, renovatie van het Binnenhof en het formatieproces stond dit keer het Nationaal Preventieakkoord centraal. ‘Wat een beproeving’, verzuchtte de minister, die geduldig zinnen herhaalde als ‘Volgens sommigen getuigt het van een tenhemelschreiende ivorentorenhouding, on-Nederlandse betutteling en verplicht montignaccen’. Met een bemoedigende knipoog: ‘De toekomst is aan chiazaadburgers- en speltbroodetende fitgirls en -boys, die hun hand niet omdraaien voor honderd squats of push-ups.  ‘Volgend jaar weer?’, klonk het voorzichtig tijdens de borrel, waarbij met genoegen de laatste zin werd aangehaald: ‘Om het in jip-en-janneketaal te zeggen: dat is toch appeltje-eitje’. Alle foto's volgen z.s.m.. De volledige dicteetekst vind je onder dit bericht.

zondag, 02 februari 2020 13:36 Gepubliceerd in Nieuws

Het team Spare Ribs & Strike Ijzers van het CIBG won vrijdag 31/1 het 19e VWS-bowlingtoernooi voor de tweede keerin successie met 1421 punten, met de hoogste dame, Mies (324 ptn), en de hoogste heer. René (342 ptn) . Het team Hup Hup van FMH werd tweede (1272 ptn) en FEZ (pegels en Kegels) eindigde met 1200 ptn als derde. Tweehonderdveertig bowlers  bonden met elkaar de strijd aan. Klik hieronder voor de complete einduitslag. Een fotorapportage vind je spoedig in de Galery (met dank aan Henk Batens en Han Hoeberigs).

UA-76827929-1