vrijdag, 05 april 2019 11:06 Gepubliceerd in Nieuws

Het team 'Komt dat schot' verpletterde in de finale het team 'Automatties' met 7-2. Daarmee ging het combinatie team van Financiën/Rijksvastgoedbedrijf met de SG-wisseltrofee naar huis. In de troostfinale was Zon mw met 4-2 te sterk voor Gerald&Sons (UBR/HIS). Er deden tien teams mee aan het toernooi, verdeeld over twee poules. Waarna kruisfinales volgden. De sfeer was fanatiek doch zeer sportief. Dit mede door het goede fluiten van Jacob Schot en Roy Bidesi. Gelukkig bleef de fysieke schade tot enkele kneuzingen beperkt. Klik hieronder voor de complete uitslag. De fotoreportage volgt zsm in de galerij.

woensdag, 13 februari 2019 12:22 Gepubliceerd in Nieuws

Met slechts 10 fouten won Iris Hensel de vierde editie van het Groot Dictee der Ambtenaren. Dit is ruim boven het gemiddelde van 37,96 fout p.p. Verrast nam de vertaalster van het ministerie Buitenlandse Zaken twee kookboeken in ontvangst uit handen van DG Rijksvastgoedbedrijf Annet Bertram. Een uitzonderlijke prestatie want Iris is van oorsprong Duits: "25 jaar geleden kwam ik voor deze baan vanuit Constanz (bij de Bodensee) naar Nederland en ik zoek vaak dingen op".  "Bovendien heb ik drie tieners die mij scherp houden op taalniveau". "En ja koken, daar bak ik niks van", besluit Iris lachend. Onze eigen minister Hugo de Jonge las voor: "Ik ben zelf onderwijzer geweest, maar dit is een marteling en ik vind alle deelnemers erg moedig". De personeelsverenigingen van VWS en diverse ministeries organiseerden op 12 februari voor de vierde keer het evenement. Ook de Tweede Kamer, de Algemene Rekenkamer en de Raad van State waren aanwezig. Alleen het ministerie van defensie was afwezig, maar presentator Guido Rijnja (AZ) kondigde aan dat daar een diepgaand onderzoek naar komt.

Bijna honderd collega’s zetten zich aan de tekst, die werd voorgedragen door minister Hugo de Jonge (VWS). Hij verkneukelde zich zichtbaar om de zinnen die speechschrijver Jan Walravens van het ministerie van AZ aan het papier had toevertrouwd. Na eerdere dictees over zwarte piet, renovatie van het Binnenhof en het formatieproces stond dit keer het Nationaal Preventieakkoord centraal. ‘Wat een beproeving’, verzuchtte de minister, die geduldig zinnen herhaalde als ‘Volgens sommigen getuigt het van een tenhemelschreiende ivorentorenhouding, on-Nederlandse betutteling en verplicht montignaccen’. Met een bemoedigende knipoog: ‘De toekomst is aan chiazaadburgers- en speltbroodetende fitgirls en -boys, die hun hand niet omdraaien voor honderd squats of push-ups.  ‘Volgend jaar weer?’, klonk het voorzichtig tijdens de borrel, waarbij met genoegen de laatste zin werd aangehaald: ‘Om het in jip-en-janneketaal te zeggen: dat is toch appeltje-eitje’. Alle foto's volgen z.s.m.. De volledige dicteetekst vind je onder dit bericht.

zondag, 27 januari 2019 13:36 Gepubliceerd in Nieuws

Het team Spare Ribs & Strike Ijzers van het CIBG won vrijdag 25/1 het 18e VWS-bowlingtoernooi met 1441 punten. De tweede plaats was ook voor het CIBG met 1319 punten voor het team !@#$%. De derde plek ging naar Lets roll 3 van de ADR. De beste bowlster zat in het winnende team: Mies met 335 punten. Amresh uit het team Suri-bowlers (Scanstraat) was de beste bowler met 341 punten. Tweehonderd bowlers verdeeld over 37 teams bonden met elkaar de strijd aan. Klik hieronder voor de complete einduitslag. Een fotorapportage vind je in de Galery (met dank aan Henk Batens).

donderdag, 29 november 2018 18:33 Gepubliceerd in Actueel

Goof Buijs, voorzitter van de PV, overhandigde onlangs de cheque ad € 500,- aan Mirjam Nobel, coördinator van het Jacobshospice in Den Haag. Dit was de opbrengst van de PV-boekenmarkt van vorige week. De PV dankt iedereen die spullen heeft ingeleverd (en dat waren er veel dit jaar) alsook de VWS'ers en SZW'ers die op hun beurt weer boeken, cd's en/of Dvd's kochten.

Mirjam Nobel was heel blij met de opbrengst: Wauw, wat geweldig! Het hospice, waar zes personen in hun terminale fase verblijven, kan het geld heel goed gebruiken. Een enthousiaste Mirjam vervolgt: " In 2019 zullen we een grondige renovatie ondergaan en daarvoor moeten we minstens 3 maanden dicht. We houden grotendeels zelf onze broek op middels fondsen en donaties. We krijgen een deel subsidie van VWS op basis van onze ‘in- en uitstroom’. Dat bedrag is sinds kort gelukkig geïndexeerd en de palliatieve zorgsector heeft een enorme hoeveelheid extra geld gekregen. Voor ons geldt dat hoe meer mensen we kunnen opnemen en overlijden bij ons, des te meer geld wij krijgen". Mirjam legt verder uit:" Omdat we dus vanwege de grondige renovatie dicht moeten, zullen we in 2019 minder instroom hebben en dit zal invloed hebben op de hoogte van onze subsidie. Tot nu toe hebben we vernomen dat er geen ondersteunende regeling is om het financiële gat dat er gaat vallen op te vangen. De renovatie zal naar schatting ruim € 500.000 bedragen exclusief allerlei voortkomende kosten. Wij zijn de personeelsvereniging van VWS en alle medewerkers erg dankbaar voor dit initiatief en de donatie".

zondag, 18 november 2018 18:50 Gepubliceerd in Actueel

Met 66 punten eindigden de teams van The spiders from Mars (IGJ) en FEZ Domino (FEZ) ex aequo op de eerste plaats en deelden de prijzen samen. Het was trouwens ex aequo wat de klok sloeg bij de 19e VWS-popmuziekquiz. De derde plaats ging namelijk naar de teams van MEVA, IGJ en SZW. doe-re-Me-Va-solanen-völlig-losgelöst, TopBOB en Slechts op Bezoek haalden ieder 58 punten. Ook de zesde plaats werd door twee teams gedeeld met 56 punten. Onderaan dit bericht vind je de complete uitslag.

De beeldfragmenten liepen uiteen van 2018 tot de zestiger jaren. Natuurlijk ontbraken Charles Aznavour en AVICII niet. Ook was er plek voor Nederlandstalige fragmenten: André Hazes, Ramses Shaffy en Liesbeth List. Er was nog meer Nederlandse inbreng van met name Tiësto en Armin van Buuren. Pearl Jam mocht deze 19e editie van de VWS-popmuziekquiz afsluiten. Een fotoreportage (met dank aan Henk Batens) staat op deze site in de galery.

donderdag, 04 oktober 2018 11:41 Gepubliceerd in Actueel

Maandag 8 oktober was het eindelijk zo ver: het VWS-Bedrijfshockeyteam speelde haar eerste wedstrijd! In een prachtig wit- roze tenue namen wij het op tegen het team van BMW.
Het was een leuke en spannende wedstrijd. Met maar liefst 18 man en vrouw sterk, stonden we op het veld. We begonnen met een mooie 1-0 voorsprong, daarna werd het 1-1, we kwamen weer op 2-1 voor en net voor de rust kwam de tweede gelijkmaker. Na de rust scoorde BMW en bezorgde ons een achterstand, maar we lieten ons niet uit het veld slaan, een derde gelijkmaker! Helaas maakte BMW er uiteindelijk 4-3 van. Maar dat mocht de pret niet drukken. Er wordt nog een keer getraind en dan zijn we er op 5 november helemaal klaar voor om te winnen van AstraZeneca. Met een drankje in de hand en al het enthousiasme en de gezelligheid, konden we niet meer dan tevreden zijn met onze eerste wedstrijd!  Heb je ook belangstelling? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. dan.

zondag, 28 oktober 2018 12:22 Gepubliceerd in Homepage Nieuws

De (voor) inschrijving voor de 31e VWS-sportdag (24/5) is gesloten. Alle coaches hebben de definiitieve aanmeldformulieren gehad. Je kunt via de PV nog vier weken met drie euro reductie naar de Keukenhof, die op 19 mei sluit. Voor het North Sea Jazz festival zijn alleen nog kortingskaarten de vrijdag (12/7) en de zondag (14/7) beschikbaar. De kaarten kosten € 90,- (inclusief busreis) per stuk.

Dinsdag 28 mei houdt de PV de ALV in de Apollozaal met een borreltje achteraf.

De PV is ook AVG proof met aangepaste aanmeldingsformulieren en haar privacyverklaring, links onder op deze pagina.

 

 

maandag, 11 februari 2019 18:38 Gepubliceerd in Nieuws

Onderaan dit bericht vind je de conceptjaarplanning. De PV behoudt zich het recht voor hiervan af te wijken indien de actualiteit daar kansen voor biedt, op met name cultureel gebied. Activiteiten waar een datum bij staat, staan voor 100 % vast. Dat geldt zeker voor de 31e VWS-sportdag op vrijdag 24 mei bij Velo (Wateringen) met als thema Rembrandt en de Gouden eeuw en voor de reis naar Kiev in het najaar.

donderdag, 29 december 2016 13:06 Gepubliceerd in Actueel

Sinds 1 januari kun je via de PV met korting fitnessen bij een van de fitnesscentra bij jou in de buurt. Dit aanbod geldt ook voor introducés.
Naast deze voordelige optie via de PV kun je als VWS’er natuurlijk ook terecht bij High Five in de Resident of gebruikmaken van de collectieve regeling van VWS (bestaat sinds deze zomer) om voordelig via IKAP (bedrijfsfitnessnederland) in het hele land te fitnessen.
Werk je bij VWS en ben je lid van de PV dan moet je zelf goed kijken wat voor jou het aantrekkelijkst is. Werk je niet (meer) bij VWS kijk dan snel op de speciale site om te kijken bij welk fitnesscentrum bij jou in de buurt je met aantrekkelijke korting aan de slag kunt. Je kunt kiezen uit één van de partners van BedrijfsFitnessOnline, die je vindt op meer dan 1000 locaties door heel Nederland. Of je nu kiest voor een budgetketen of een extreem luxe keten, voor personal training of groepslessen: er is volop keuze!
Sporten is gezond, dat weet natuurlijk iedereen. Maar lang niet iedereen sport al elke week. Terwijl het je zoveel oplevert: meer energie, betere conditie, een vermindering van lichamelijke klachten, goede doorbloeding en een beter humeur. Via Bedrijfsfitness Online sport je heel voordelig! De PV VWS zorgt ervoor dat jij al vanaf € 8,95 per maand onbeperkt kunt sporten! Kijk op de site voor een overzicht van alle clubs bij jou in de buurt en de tarieven. Het wordt nog leuker: je mag ook vrienden en familie meenemen naar jouw sportlocatie! Meld ze aan via jouw persoonlijke account. Zij kunnen dan lid worden met dezelfde kortingen die via de collectiviteitsregeling van de PV VWS worden aangeboden!   Ook als je al klant bent bij een sportlocatie kun je je aanmelden bij BedrijfsFitnessOnline. Je abonnement wordt dan omgezet naar het kortingstarief. Snel doen natuurlijk!
Als je al lid bij één van de ketens bent, kun je je aanmelden als bestaand lid. Je abonnement schakelt dan automatisch over naar het kortingstarief. Twee dagen na de aanmelding als nieuw lid kun je je lidmaatschapspas al ophalen bij de door jou gekozen club. Breng bij je eerste bezoek een geldig legitimatiebewijs mee en je kunt meteen sportief aan de slag. Dit aanbod is uitsluitend toegankelijk voor PV-leden. Misschien een hele goede reden om nu PV-lid te worden. Je moet ook de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. bij de coordinator opvragen. Veel sportplezier!

Normal 0 21 false false false NL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

 

Via

IKAP

KORTING

INTRODUCE

AANBIEDER

PV

nee

ja

ja

BedrijfsfitnessOnline

VWS

ja

nee

nee

Bedrijfsfitness Nederland

VWS

ja

nee

nee

High Five

zondag, 20 november 2016 12:54 Gepubliceerd in Nieuws

Het team Sonic Youth (Jeugd) heeft de 17e VWS-popmuziekquiz gewonnen. Het was een nipte zege want zij hadden maar een punt meer dan het team Heroes (DMO) dat op 63 punten eindigde. Vlak daar achter eindige FEZ-Domino met 61 punten. In totaal namen twaalf teams deel aan de quiz, waaronder meet liefst drie van het RIVM. Ondanks hun verre reis eindigde hun teams, Never be clever, The Fours en Museants, in de onderste regionen. Het tweede deel van de quiz was helemaal gewijd aan de dit jaar overleden pophelden David Bowie en Prince. De einduitslag staat onder dit bericht.

UA-76827929-1