Geen komend evenement!

Vijfdaagse stedentrip Belgrado UITVERKOCHT

 Aanmelding gesloten
 
0
Categorie
Reizen
Datum
donderdag 2 april 2020 12:00 - maandag 6 april 2020 18:30
Locatie
belgrado servie

Van donderdag 2 april t/m maandag 6 april organiseert de Personeelsvereniging van VWS een vijfdaagse stedentrip naar Belgrado. We vliegen met Transavia vanaf Schiphol en slapen in het Royal Inn Hotel****. Dit hotel ligt aan Kralja Petra Street, één van de oudste straten in Belgrado. Deze straat is al een tentoonstelling an sich door de archtectonische variatie zoals de barok, afscheiding, art-deco, modernisme, oosterse stijl, etc. Het hotel ligt in het hart van het oude gedeelte van Belgrado, dicht bij de belangrijkste voetgangers- en winkelstraat Knez Mihailova, evenals het Plein van de Republiek en het fort Kalemegdan, een cultureel en historisch complex met uitzicht op de samenvloeiing van de Sava en de Donau rivieren. Gratis Wifi aanwezig.
Belgrado is de hoofdstad van Servië en ligt op de plaats waar de Donau de Sava rivier kruist. In de stad vindt je nog de authentieke mix tussen de Oost- en West-Europese cultuur. Vooral de oude boheemse schilderswijk Skadarlija is een aanrader. Belgrado heeft ook  prachtige bezienswaardigheden, zoals het Kalemegdan Fort, met daaromheen een mooi park. Winkelliefhebbers halen hun hart op in het oude stadscentrum, met name tussen de straten Knez Mihailova en Trg Republike.

De kosten van de reis (inclusief vlucht, verblijf en ontbijt) bedragen € 399,- p.p. en de eenpersoonskamertoeslag bedraagt € 91,-.
Na aankomst biedt de PV je een stadswandeling aan. Je kunt ook inschrijven op een aantal excursies, maar zoals je weet niets hoeft en (bijna) alles kan.
De excursies gaan alleen door bij voldoende belangstelling.

 
    
Programma:
Dag 1. Donderdag 2 april
Ons vliegtuig (HV5591) vertrekt om 12.05 uur vanaf Schiphol, waar je op eigen gelegenheid naar toe gaat. De verwachte landing in Belgrado is rond 14.25 uur.
Per touringcar rijden we naar het centrum van Belgrado en maken we een oriënterende stadswandeling. Vervolgens checken we in. De rest van de dag is ter vrije besteding.
Bij de reissom is 10 kilo handbagage inbegrepen. Voor 15 kg ruimbagage geldt een toeslag van € 42 p.p.

Dag 2. Vrijdag 3 april
Na het ontbijtbuffet kun je in de ochtend deelnemen aan een fietstour € 25 p.p.

De Servische hoofdstad  leent zich  uitstekend om een fietstocht te maken langs de Donau en de Sava. Deze twee rivieren ontmoeten elkaar in de stad en vormen de basis van Belgrado. In drie uur tijd neemt de gids je mee door de stad en laat alle highlights zien. Een perfecte kennismaking met de stad.
Uiteraard is de route aangepast op hetgeen we al tijdens de stadswandeling zagen. Dag 3. Zaterdag 4 april
Per touringcar ontdekken we meer over het communistische verleden van de stad (halve dag excursie)
Onder leiding van een lokale gids rijden we langs diverse toonaangevende gebouwen en monumenten. Uiteindelijk bezoeken we het Joegoslavië Museum en het mausoleum van Tito. € 29,50 p.p. (incl. bus, gids, entree museum – min. 25 deelnemers)    


Dag 4. Zondag 5 april:
Novi Sad en Sremski Karlovci (dagexcursie)
Novi Sad is de 2e stad van Belgrado. Het is een kleurrijke stad, een nog onontdekte parel in Servië. Moderne en historische gebouwen wisselen elkaar af. Verdwaal in de kleine straatjes, kom tot rust aan de stadsstranden en geniet van de bergen op de achtergrond.
Kom naar het hart van één van de belangrijkste Servische wijnregio’s en bezoek de stad Sremski Karlovci. Het is een stad boordevol barokke en neoklassieke meesterwerken, eeuwenoude legendes en belangrijke historische evenementen. Bewonder de schilderachtige ligging tussen de indrukwekkende Donau en de met bossen begroeide hellingen van de Fruska Gora. Uiteraard mag een wijnproeverij hier niet ontbreken!
€ 42 p.p. (incl. busvervoer, Engelstalige gids, wijnproeverij; min. 30 deelnemers)

Dag 4. Maandag 6 april
Na het ontbijtbuffet kan de bagage in depot.  En kun je op eigen gelegenheid nog in de stad vertoeven. Let op: Op maandag zijn alle musea gesloten.
Rond 12.45 uur worden we dan weer opgehaald en gaan richting vliegveld. Het vliegtuig (HV5592) naar Amsterdam vertrekt om 15.45 uur en landt naar verwachting om 18.15 uur op Schiphol.


Inschrijven gaat als volgt:
Je mailt/stuurt onderstaande antwoordstrook naar Paul Schulpen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) , coördinator PV,  postbus 20350, 2500 EJ Den Haag. De betaling (inclusief de excursies) per giro:IBAN NL02INGB000063.66.92 t.n.v. Pers.ver.ministerie VWS Den Haag. Sluit ook een kopie van je paspoort of ID kaart bij.
Deze aanbieding is uitsluitend geldig voor PV-leden en eventueel één introducé. Je kunt je opgeven tot en met vrijdag 20 december. En: vergeet niet een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten!! Aanmeldingen worden op volgorde van betaling afgewerkt en VOL = VOL. Bij afzeggingen wordt geen geld teruggegeven.
Er zijn 40 plaatsen beschikbaar   Mailen/inleveren: uiterlijk vrijdag 20 december.
 
 

Alle datums

  • Van donderdag 2 april 2020 12:00 tot maandag 6 april 2020 18:30

Deelnemerslijst

 Geen deelnemers 
UA-76827929-1