Hamburg Bremen steden/kersttrip

 Aanmelding gesloten
 
0
Categorie
Reizen
Datum
zaterdag 15 december 2018 09:00 - woensdag 19 december 2018 23:00
Locatie
Spielbudenpl.
20359 Hamburg, Duitsland

Van zaterdag 15 december t/m woensdag 19 december organiseert de Personeelsvereniging van VWS een gecombineerde stedentrip/kerstreis per bus naar Hamburg en Bremen. De kosten  bedragen € 285,- p.p. en je mag als PV-lid voor dezelfde prijs één introducé meenemen. De éénpersoonstoeslag voor deze reis bedraagt   € 30,- p.p. per nacht. Je verblijft twee nachten in Hamburg en twee nachten in Bremen, beide in een Ibis hotel: Ibis Budget Hotel Hamburg Altona en Ibis Styles Hotel Bremen Altstadt, alle twee met gratis WIFI.   In de reissom zit logies, ontbijt en de busreis. De PV biedt je de stadswandeling in Bremen en lichtjestour in Hamburg gratis aan. De aangeboden excursies/activiteiten zijn natuurlijk vrijblijvend. Opstappen kan bij het busplatform Den Haag CS en het bastion Hotel in Zoetermeer, optioneel is Vleuten/de Meern. Naast de vrijblijvende excursies kun je je natuurlijk heerlijk uitleven op de kerstmarkten. Hamburg kent er maar liefst vijftien. Bremen heeft twee grote en staat bekend om zijn Maritieme inslag bij de kerstmarkten.


Hamburg is de op een na grootste stad en grootste haven van Duitsland en ligt aan de Elbe. De trotse Hanzestad kent een mondaine Altstad, een compact centrum en veel grachten. Weinig wereldsteden  hebben zo’n groot meer in het centrum. Hamburg is volgens sommigen de mooiste en groenste stad van Duitsland. De Reeperbahn is natuurlijk bekend om zijn uitgaansleven. Het stadhuis (15e eeuw), de Kunsthalle en de middeleeuwse wijk Schnoor zijn een van de publiekstrekkers.

Bremen is ook een Hanzestad, maar laat zich beleven als een sprookjesachtig dorp. De schitterende Altstadt met het door UNESCO beschermde stadhuis ligt ingesloten tussen de rivier de Wezer en de unieke groene stadsomwalling. De moderne kant van Bremen komt goed tot uiting in Universum: een wetenschappelijke topattractie voor jong en oud. Ook het ruimtevaartcentrum en het Science Center Botanika zijn het bewijs dat Bremen naast een sterk historisch, ook een eigentijds karakter heeft. Ontdek zelf de magie van Bremen: art nouveau, middeleeuwse straatjes, de levendige wijk das Viertel, de bruisende Weserkade 'Schlachte' en de moderne attracties.
Hoogtepunten van de Advent seizoen in Hamburg zijn de kerst optochten met historische koetsen op de vier zaterdagen voor kerst en de oprichting van de vijf traditionele verhalen schepen aan de Alster in de Ballindamm.
    
Programma:
Dag 1. Zaterdag 15 december
De bus vertrekt om 9.00 uur vanaf het busplatform bij Den Haag centraal en haalt een half uur later de deelnemers uit Zoetermeer bij het Bastion hotel op. Naar verwachting komen we om 15.30 uur in Hamburg aan.’s Avonds rond half negen biedt de PV een gratis lichtjestour aan.

Dag 2. Zondag 16 december
Na het ontbijtbuffet kun je deelnemen aan een rondvaart door de Hamburgse haven. Deze duurt ongeveer een uur (kosten € 15,- p.p.). De rest van de dag is ter vrije (kerst)besteding.

Dag 3. Maandag 17 december
Na het ontbijtbuffet vertrekken we om 10.00 uur met de bus naar Bremen, waar we rond 11.30 uur aankomen. Bij aankomst biedt de PV een gratis stadswandeling aan. Na afloop kun je inchecken. De rest van de dag is vrij.

Dag 4. Dinsdag 18 december
Na het ontbijtbuffet kun je mee op excursie naar de Beck’s brouwerij. Dit biermerk zit diep in de historie van Bremen geworteld. Na de rondleiding staat er een uitstekende proeverij op het programma (kosten 25,- p.p.). De rest van de dag is weer ter vrije (kerst)besteding.

Dag 5. Woensdag 19 december
Vandaag moet je voor 12.00 uur uitchecken en vertrekt de bus rond 16.30 uur vanuit Bremen. Dze dag kun je dus ook nog zelf invullen. De verwachte aankomsttijd in Zoetermeer/Den Haag is 22:30/23:00 uur.

Inschrijven gaat als volgt:
Je mailt/stuurt onderstaande antwoordstrook naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., coördinator PV,  postbus 20350, 2500 EJ Den Haag. De betaling (inclusief de axcursies) moet per giro geschieden: IBAN NL02INGB0000 63.66.92 t.n.v. Pers.ver.ministerie VWS Den Haag. Deze aanbieding is uitsluitend geldig voor PV-leden en eventueel één introducé. Je kunt je opgeven tot en met woensdag 26 september. En: vergeet niet een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten!! Aanmeldingen worden op volgorde van betaling afgewerkt en VOL = VOL. Bij afzeggingen wordt geen geld teruggegeven. Er zijn 60 plaatsen beschikbaar.

 
 

Alle datums

  • Van zaterdag 15 december 2018 09:00 tot woensdag 19 december 2018 23:00

Deelnemerslijst

 Geen deelnemers 
UA-76827929-1