Geen komend evenement!

FEZ wint nipt van SZW tijdens 1e VWS-pubquiz

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Donderdag 10 oktober won het team BTwters (FEZ) met miniem verschil de eerste VWS-pubquiz. Zij versloegen het team 'Zalige onwetendheid' (SZW) met slechts een half punt (63 en 62,5 punt). Het brons was uiteindelijk voor team Beter Dan Forever Young van de Directie Jeugd met 57 punten. Zij versloegen in een nipte sprint voor plek 3 BJ and His Angels van de Directie WJZ. Dat laatste team had overigens veruit de fraaiste outfits. De poedelprijs was voor 'Rozijnen en krenten2' (CIBG). Maar liefst 33 teams (en in totaal zo’n 175 quizzers) hadden zich op deze herfstige avond in het gezellige bedrijfsrestaurant gemeld voor deze concernbrede activiteit, inclusief RIVM, IGJ, SCP en CIBG. Maar ook teams van AZ en SZW vonden hun weg naar deze meer dan geslaagde nieuwe activiteit van de PV samen met JongVWS. Met dank aan Vincent Theunisssen en het  quizteam van Flaming Moose.

In acht rondes werden de deelnemende teams getest op alle vormen van kennis. Van Meghan Markle en de Kerkstraat tot Sharpiegate en van de Griekse wetgever Draco (juist ja, die van de Draconische wetten) en Professor Barabas tot Schiermonnikoog. Veel verrassende weetjes en oh ja-momenten passeerden de revue. Er werd stevig gevloekt als een doorgestreept antwoord toch het goede bleek te zijn. Er werd flink gejuicht als een gokje toch juist bleek. Eén vraag wist geen enkel team: De oorsprong van de Algemene Rekenkamer als Hoge College van Staat ligt in 1447 toen de Bourgondische hertog Philips de Goede in Den Haag een Rekenkamer liet inrichten. De Raad van State (het meest gegeven antwoord) werd pas in 1531 opgericht door Keizer Karel V. De Rekenkamer is daarmee het oudste van de zes eerbiedwaardige colleges die Nederland telt.

De complete einduitslag vind je onder dit bericht en klik hier voor het fotoverslag (met dank aan Henk Batens). De PV hoopt iedereen volgende maand weer te mogen begroeten bij de al weer 20e editie van de VWS-muziekquiz!!

 

Laatst aangepast op maandag, 14 oktober 2019 18:44

E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Log in om reacties te plaatsen
UA-76827929-1